Sunday, January 24, 2010

menjadi suri rumah

ya mama pernah berkata "along,bila lagi along nak start masak.cuba2 lah masak.kalau tak masak macam mane nak jaga suami". ceh mama ayat mama amat menyentuh kalbu sebab usia dah semakain meningkat kot. tapi saya rasa itu adalah ayat menpsycho saya untuk tolong beliau memasak. ya, dan hari ini saya telah menjadi suri rumah di sebabkan mama tidak berapa sihat. sian mama...sian sekali aku sebab kena masak.



jangan gelak sebab sup sayur ini kelihatan hijau sahaja.ye lah nama pun sup sayur memanglah hijau..


tidak setakat itu sahaja. saya kena membasuh baju yang bertimbun sebab semalam adik2 malas nak basuh.eleh kan ada mesin basuh.tu belum masuk bab mengemas sebab saya telah mengarah ala pemeritah kuku besi kepada adik2 untuk mengemas rumah.





petang kena hantar una ke driving school..hehe rasa macam hantar anak pergi 1st day darjah satu.pesan kat una macam2.hati2 bawak keta.kalau nervous tarik je hand break.eh ko gila ye yana tak berguna nasihat kamu itu.





kenapa saya patut berasa penat?sebab hari ini cuaca amat panas.


*berpeluh*

2 comments:

Ahmad Bo said...

hey~

its been years since we last talk!

how r u? hows everything?? when ure coming to kl?? maybe we can lepak ramai2 like last time

noctistella said...

kak yana!